1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De winkelketen Saturn gaat in Nederland verdwijnen. Alle vestigingen zullen omgeturnd worden naar Media Markt-filialen. De elektronicawinkels vallen onder hetzelfde bedrijf.

Saturn heeft in Nederland dertien winkels, onder andere in steden als Amsterdam, Tilburg en Utrecht. Van de Media Markt zijn echter 32 filialen. Beide winkelketens vallen onder moederbedrijf Media-Saturn Holding (MSH), dat nu besluit om de Nederlandse winkels samen te voegen en door te gaan onder de Media Markt-noemer. Dit gebeurde eerder ook in België.

Met deze nieuwe stap wil MSH ervoor zorgen dat Media Markt een sterker merk wordt, met meer winkels en een vernieuwde webshop. Saturn was te weinig onderscheidend en voegde voor klanten niet veel waarde toe. Daarom kiest MSH voor het sterkste merk, waardoor meer focus, snelheid en slagkracht bereikt wordt.

MSH belooft dat er geen banen verloren gaan door de fusie, uiteindelijk moet de Media Markt zelfs alleen maar groter worden waardoor er extra banen worden gecreëerd. Het komende jaar moeten er al zo’n 700 extra banen worden gecreëerd, momenteel werken er ongeveer 7000 mensen bij de Media Markt en Saturn.

De omvorming van de Saturn-winkels moet nog dit jaar afgerond worden.