Het bedrijf GT Advanced Technologies heeft in het rapport over de kwartaalcijfers laten weten dat de fabriek bijna klaar is waar straks saffieren onderdelen voor Apple-producten worden gemaakt. Het bedrijf heeft de fabriek aangepast zodat het massaproductie voor Apple kan draaien.

GT Advanced Technologies heeft de hele fabriek aangepast voor Apple. Alle productie die werd gedraaid in de fabriek is gestaakt en de overeenkomst met andere klanten is opgezegd. De hele fabriek zal straks productie gaan draaien voor Apple, maar de grote vraag is wat er straks van de band komt rollen.

Er gaan verschillende geruchten, onder meer dat de schermen van de iPhone 6 gemaakt zullen zijn van saffier, omdat dit materiaal veel krasbestendiger en steviger is. Er zijn echter ook geruchten dat Apple allang gestart is met de productie van de iPhone 6, maar waar haalt Apple dan de saffieren-schermen vandaan? Mogelijk begint Apple om saffieren schermen eerst in een wat kleinere oplage te gebruiken, bijvoorbeeld wearables met een scherm van saffier, bijvoorbeeld een iWatch.

Op dit moment gebruikt Apple al saffier in de camera-lens van de iPhone 5 en iPhone 5S maar ook in de knop onder het scherm.

In elk geval is de fabriek van GT Advanced Technologies bijna klaar om productie te gaan draaien. Het bedrijf heeft het afgelopen kwartaal een verlies moeten noteren van 86 miljoen dollar omdat het de fabriek heeft verbouwd en bestaande klanten de deur heeft gewezen. Het bedrijf laat echter weten dat Apple in oktober 139 miljoen dollar zal betalen.