2min Devices

Minder productie van Apple Vision Pro mogelijk door complex design

Minder productie van Apple Vision Pro mogelijk door complex design

Apple verlaagt de productieplannen voor de Vision Pro drastisch. Het ingewikkelde design van de headset zou naar verluidt de plannen in de war schoppen.

Luxshare, fabrikant van de Vision Pro, zegt volgend jaar net geen 400.000 headsets te kunnen ontwikkelen voor Apple, meldt de Financial Times. Aangezien het gaat om de enige fabrikant van de toestellen, dwingt het Apple om zijn cijfers te herbekijken.

Ingecalculeerd?

De gigant maakte eerder bekend 1 miljoen headsets te willen verkopen in de eerste twaalf maanden na lancering. Nieuwe informatie doet echter twijfelen of Apple zich ook werkelijk aan zijn woord wilde houden. Twee leveranciers van componenten voor de headset maken bekend dat er slechts onderdelen werden gevraagd om 130.000 tot 150.000 toestellen te kunnen produceren in het eerste jaar.

Hogere productie-aantallen kunnen niet behaald worden door het complexe design van de Vision Pro, in combinatie met moeilijkheden in de productie.

Uitstel van goedkoper alternatief

Verschillende betrokkenen bij de productie geven verder toe dat een goedkopere variant van de Vision Pro alvast niet binnen korte tijd kan lanceren. De headset die Apple aankondigde op WWDC 2023 zal een prijskaartje dragen van 3.499 dollar, wat maakt dat het product niet voor iedereen toegankelijk is. De beperkte oplage van het toestel, maakt de zaken nog complexer.

In de tussentijd bracht Apple alvast een SDK uit voor ontwikkelaars, zodat de headset met een stevig repertoire aan apps kan lanceren. De headset zal draaien op het besturingssysteem visionOS, dat hopelijk minder complexiteit bevat.