De drone die je om je pols kan dragen en in de lucht kan gooien om een selfie te maken, heeft Intel’s prijsvraag Make it Wearable gewonnen. De winnaars van Nixie ontvangen een prijs van 500.000 dollar.

Met Make it Wearable hoopte Intel een katalysator te vormen voor de ontwikkeling van wearables. Dat is tot op zekere hoogte gelukt, ook op Techzine is verschillende malen bericht over de inzendingen. Naast de vliegende drone genaamd Nixie was er bijvoorbeeld ook een voorstel voor een modulaire smartwatch. Ook waren er bijvoorbeeld een couveuse die te vroeg geboren baby’s de hartslag van hun moeder kon laten voelen en een halsketting die fietsers middels pulsen aanwijzingen voor de route kan geven.

De gebruiker heeft Nixie normaliter als een polsband om de arm. Op het moment dat er een selfie moet worden genomen, wordt Nixie van de arm gehaald en in de lucht gegooid. Nixie beschikt over propellers en kan al vliegend een foto van de eigenaar nemen. Daarna vliegt de drone weer terug naar de eigenaar en kan het apparaat weer aan de pols bevestigd worden. De genomen foto wordt gesynchroniseerd met een gekoppelde smartphone.

De tweede prijs ging echter naar Open Bionics, een idee voor de ontwikkeling van een robotarm die minder dan 1000 dollar moet kosten. De derde prijs ging naar ProGlove, een idee voor een slimme handschoen die gebruikt kan worden in werkplaatsen.

Alle finalisten zijn te zien op de website van Make it Wearable.