1 min

Microsoft heeft besloten dat iedereen mag upgraden naar Windows 10 ongeacht of de gebruiker nu een legale of illegale licentie van Windows 7 of Windows 8 heeft. Het bedrijf verwijst daarmee naar China waar honderden miljoenen pc’s op illegale licenties draaien.

Terry Myerson, de topman van de Windows-divisie, liet dat weten op de WinHEC-technologieconferentie in Shenzhen, China. Microsoft wil zich "opnieuw verbinden" met alle Windows-gebruikers en maakt daarbij een schone start. Daarom mogen alle gebruikers met een legale of een illegale versie van Windows 7 of Windows 8 gratis upgraden naar Windows 10.

Nu Microsoft ook illegale gebruikers gaat toestaan om te upgraden is het opmerkelijk dat er een grens wordt getrokken vanaf Windows 7-gebruikers. Mensen die een legale Windows XP- of Windows Vista-licentie hebben gekocht mogen namelijk niet gratis upgraden naar Windows 10, zij worden nu min of meer gedwongen dan maar Windows 7 illegaal te installeren zodat ze gratis kunnen upgraden naar een legale Windows 10-versie. Microsoft lijkt hiermee met twee maten te meten, we hebben het bedrijf dan ook om opheldering gevraagd.

Op dit moment staan onze vragen intern uit bij Microsoft en hebben we nog geen passend antwoord ontvangen.

Eerder vandaag werd duidelijk dat Windows 10 deze zomer zal verschijnen in 190 landen.

Lees ook onze review over Windows 10.