Sony Mobile gaat samen met ZMP een joint venture opzetten voor de ontwikkeling van zakelijke drones. ZMP wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de drones, terwijl Sony de camera, sensoren en communicatietechnologie zal leveren voor de drones. Sony hoopt de drones uiteindelijk in te zetten voor de Internet of Things.

Sony Mobile gaat een nieuw avontuur aan op de markt voor drones. Eerder liet het bedrijf al weten veel toekomst te zien in de markt voor Internet of Things, dat was ook een van de redenen voor Sony om Sony Mobile niet te verkopen of af te stoten. Nu gaat het bedrijf investeren in een joint venture voor de ontwikkeling van zakelijke drones.

De joint venture wordt opgezet met het bedrijf ZMP, dat bedrijf produceert op dit moment robots en werkt ook aan technologie voor zelfrijdende voertuigen. Technologie die wellicht ook gebruikt kan worden in de drones. Sony investeerde eerder al in het bedrijf, maar nu gaan ze samen een joint venture opzetten die in augustus gereed moet zijn.

Begin volgend jaar moeten de eerste zakelijke drones werkelijkheid zijn en moeten deze autonoom kunnen vliegen door gebruik te maken van de technologie van beide bedrijven. De drones moeten straks gaan meten, onderzoeken, observeren en inspecteren, aldus Sony. Sony ziet vooral veel toepassingen voor drones door overheden en infrastructuurprojecten.