Oracle en Samsung hebben bekendgemaakt te gaan samenwerken, ze gaan gezamenlijk oplossingen ontwikkelen voor enterprise gebruikers. Hieronder vallen mobiele apps maar ook andere software-oplossingen. De samenwerking is voornamelijk gericht op het migreren van bedrijven met oude technologie naar nieuwe technologie, waaronder de cloud, mobiele oplossingen en een moderne IT-infrastructuur.

In deze nieuwe samenwerking wordt Oracle’s enterprise portfolio met software-oplossingen en clouddiensten samengevoegd met Samsung mobiele technologieën, waaronder bijvoorbeeld Knox. Voor bedrijven wordt het hierdoor ook echt mogelijk om over te stappen van oude technologie naar nieuwe technologie.

De bedrijven werken al samen met hun partners om al hun enterprise-oplossingen aan de man te brengen. Sri Ramanathan, Group Vice President bij Oracle zegt over de samenwerking: "Met de combinatie van Oracle Mobile Cloud Service en Samsung industrie definiërende apparaten, kunnen we enterprise mobility geavanceerder maar toch simpeler maken."

Ook gaan de bedrijven samenwerken aan plugins en code voor Apache Cordova, een applicatie framework om enterprise-applicaties te ontwikkelen.