Google begint met testen bezorgdrones in Verenigde Staten

Abonneer je gratis op Techzine!

De Amerikaanse overheid heeft een verzoek van Google om proeven uit te mogen voeren met bezorgdrones goedgekeurd. De proeven zijn tot Project Wing gedoopt en vinden nog redelijk beperkt plaats. Voorlopig mogen de drones alleen binnen het zichtveld van de bestuurder vliegen.

Pas als aangetoond is dat het veilig kan, mogen de drones ook buiten het zichtveld van de bestuurder vliegen. De bedoeling van de Amerikaanse overheid is verder om uiteindelijk zo veel mogelijk activiteiten door drones uit te laten voeren. Zo gebruiken boeren in de Verenigde Staten regelmatig een klein vliegtuigje om hun gewassen mee te besproeien. Daarmee gebeuren nog wel eens dodelijke ongelukken en dat wil men dus voorkomen door het besproeien van gewassen door drones uit te laten voeren.

De drones die Google in wil zetten zijn voorlopig alleen bedoeld voor het bezorgen van pakketjes. De apparaten worden uitgerust met een combinatie van vleugels en propellers, om ervoor te zorgen dat ze stabiel in de lucht kunnen zweven, maar ook makkelijk vooruit kunnen vliegen.

Ook worden alle drones uitgerust met een speciale radiozender. Die zender moet communiceren met andere drones en vliegtuigen in de buurt, waarna automatisch voorkomen kan worden dat de apparaten te dicht bij elkaar in de buurt komen.

Google is niet de enige onderneming die kijkt naar de mogelijkheden om pakketjes door drones te laten bezorgen. Amazon.com is in het Verenigd Koninkrijk al bezig met het uitvoeren van proeven waarbij drones pakketjes bezorgen.