‘Disney en Microsoft willen Twitter overnemen’

Abonneer je gratis op Techzine!

Ook Walt Disney Co. en Microsoft Corp. hebben interesse in een overname van het sociale netwerk Twitter. De microblog-website is al enige tijd in gesprek met partijen als Alphabet (Google) en Salesforce over een mogelijke overname, maar nu voegen ook Disney en Microsoft zich bij de lijst met geïnteresseerde partijen.

Het doorgaans welingelichte Bloomberg kwam met het nieuws dat Walt Disney mogelijk het bedrijf overneemt. Disney is niet alleen eigenaar van de best verdienende filmstudio van de wereld, maar ook van televisiezenders als ABC en ESPN. Het bedrijf zou met de overname van Twitter vooral zoeken naar een distributiekanaal voor zijn “entertainment, sport en nieuws”.

“Waar Disney over moet denken is zijn plek in een wereld zonder kabels,” stelt analist James Cakmak van Monness Crespi Hardt tegenover Bloomberg. “Ze investeren in distributietechnologie en dit zou hen een platform geven om een wereldwijd publiek te bereiken.” Het is ook nodig, want de Amerikaanse kabelzenders leveren elk jaar in ten opzichte van online kanalen zoals Hulu en Netflix.

Maar Disney is dus niet de enige geïnteresseerde partij. CNBC stelt dat Microsoft ook een mogelijke partij is voor de overname. Microsoft heeft net nog LinkedIn overgenomen voor 26 miljard dollar en zou mogelijk ook een niet-zakelijk sociaal netwerk willen hebben, waar Twitter een interessante optie vormt.

Het is niet bekend wat de tijdlijn voor de overname is. Volgens de bronnen van CNBC is men bij Twitter van plan om snel een beslissing te maken en zou de verkoop binnen anderhalve maand plaatsvinden. Verder zou het bedrijf ongeveer 30 miljard dollar waard zijn, ondanks dat het nauwelijks winstgevend is en worstelt met vertrekkende gebruikers.