ARM heeft voor een onbekend bedrag Allinea Software gekocht. Dat bedrijf specialiseert zich in het maken van tools voor ontwikkelaars, zodat zij het maximale kunnen halen uit high performance computing (HPC) systemen.

Javier Orensanz, algemeen manager van ARMs Development Solutions Group, laat weten dat het bedrijf zijn “nieuwverworven mogelijkheden zal gebruiken om het gebruik van HPC en in nieuwe markten te versnellen”. Allinea’s CEO David Lecomber laat weten blij te zijn met die ambitie en benadrukt dat “de complete Allinea organisatie blijft zoals deze is, als een apart team binnen ARM.”

Lecomber denkt ook dat de samenwerking met ARM zijn bedrijf kan helpen om de technologie sneller te ontwikkelen. “Niet alleen huren we nu nieuwe mensen in,  maar we verwelkomen ook de extra bandbreedte en het talent van het bestaande HPC-team van ARM. Klanten zullen profiteren van een versnelde ontwikkeling.”

ARM heeft al een aparte divisie die zich bezighoudt met de ontwikkeling van HPC’s. De teams binnen het bedrijf die daar verantwoordelijk voor zijn, zullen nu samengevoegd worden met die van Allinea. Het is de hoop van ARM dat zijn technologie nu een beter alternatief wordt voor de gelijksoortige technologie van IBM en Intel.