Google heeft een nieuwe pagina toegevoegd aan de linker navigatiebalk in Google Drive. Het gaat om Priority, een pagina die machine learning gebruikt om bestanden te tonen die mogelijk nodig zijn voor de huidige taken. Priority heeft verder ‘workspaces’ om bestanden te organiseren.

Met Priority moeten de meest belangrijke bestanden op één plek weergegeven worden. Die bestanden worden geïdentificeerd aan de hand van machine learning, meldt Google in een blogbericht. Het gaat om bestanden met een hoge prioriteit om an te werken.

Bij het openen van de pagina worden de bestanden getoond, samen met berichten en gesuggereerde acties. Het is mogelijk om vanuit Drive direct op de berichten te reageren en volledige documenten te openen. Daardoor zou er minder tijd besteed hoeven te worden aan het zoeken naar content.

Workspaces

Alle bestanden op de Priority-pagina worden georganiseerd in zogenaamde workspaces. Daardoor is het mogelijk om een set aan bestanden waar nog aan gewerkt wordt te verzamelen. Het toevoegen van bestanden aan een workspace verandert niets aan waar ze opgeslagen zijn en welke toestemmingen er gegeven zijn.

Drive kan aan de hand van kunstmatige intelligentie bestanden suggereren om in de workspace te plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om ze handmatig toe te voegen.

De volledige Priority-pagina is nu als bètafunctie beschikbaar.

Vergelijkbare functies

Google bracht eerder al vergelijkbare functies naar Drive. Zo onthulde het twee jaar geleden de Quick Access-functie. Google anticipeert daarmee op zoekopdrachten en toont zijn eerste vermoedens op het hoofdscherm. Dit is nog voordat de daadwerkelijke zoekopdracht wordt uitgevoerd. Naar eigen zeggen bespaart dit gebruiker 50 procent van hun tijd.