Logitech heeft een nieuw product ontwikkeld om het werken in hybride kantoren te vergemakkelijken. Vandaag introduceert de maker van PC accessoires en randapparatuur Scribe, een AI-gedreven whiteboard camera.

Hybride omgevingen zijn het afgelopen jaar steeds meer doorgedrongen in het dagelijks leven, van klaslokalen tot vergaderruimtes. Scribe is het antwoord van Logitech op het digitaliseren van whiteboard-sessies. De camera stuurt de opgenomen content door naar videovergaderingen, waardoor het samenwerken naadlozer wordt.

Duidelijke lijnen zonder presentator

De camera is geschikt voor whiteboards tot 1,80 bij 1,20 meter en zet kunstmatige intelligentie in bij het verduidelijken van de content op het bord. Zo zorgt de AI-feature ervoor dat de presentator transparant wordt en dat marker lijnen duidelijker zichtbaar zijn. Daarnaast kan Scribe ook andere niet-digitale content detecteren, zoals Post-its. Deelnemers aan de whiteboard-sessie kunnen de content delen door op de bijbehorende draadloze knop te drukken. Hiervoor kan ook een onetouch-controller, zoals Logitech Tap, gebruikt worden.

“We hebben obsessief gewerkt aan het oplossen van de problemen bij het verzorgen van een hoogwaardige audio- en videosamenwerking voor zowel vergaderruimtes als thuiskantoren. Toch blijft er een kloof bij het integreren van niet-digitale content, zoals whiteboards of Post-its, in virtuele vergaderingen,” zegt Scott Wharton, GM en VP van Logitech Video Collaboration. “Logitech Scribe werkt, omdat het profiteert van wat mensen al kunnen doen: het oppakken van een marker en op een whiteboard tekenen.”

Logitech Scribe integratie

Op het moment is de whiteboard camera compatibel met Microsoft Teams Room op Windows en Zoom Rooms. Na de lancering zal Logitech ook ondersteuning bieden voor Zoom Appliances. Het bedrijf geeft aan dat Scribe voor de meeste andere videovergadering-diensten kan functioneren als een op zichzelf staande USB-contentcamera, wanneer het apparaat wordt verbonden aan een computer of laptop.

Logitech Scribe is in de Benelux beschikbaar met een adviesprijs vanaf 1.299 euro.

Tip: HP kondigt EliteOne 800 G8 aan voor hybride werkomgeving