Zoom heeft onlangs een startup op het gebied van online events overgenomen, Liminal Entertainment Technologies. Hiermee verstevigt de aanbieder van online vergader- en videodiensten zijn portfolio op het gebied van het hosten van online evenementen.

Met de nu aangekondigde overname van Liminal, waarvan de financiële details niet bekend zijn gemaakt, wil Zoom nog meer technologie incorporeren in zijn platform voor het houden van online evenementen.

Technologie Liminal

De technologie van de startup, vooral de op Zoom-technologie gebaseerde add-ons ZoomOSC en ZoomISO, maken professionele virtuele evenementen mogelijk. De add-on ZoomOSC verbetert professionele vergaderingen en evenementen met behulp van het Open Sound Control-protocol. Dit maakt het mogelijk Zoom met third-party software, mediaservers en hardware controllers te laten werken.

De ZoomISO add-on maakt het mogelijk de videofeed van iedere deelnemer als een aparte output naar professionele productie-hardware te exporteren. Dit kan in totaal voor vijf feeds met een high definition output.

Uitbreiden professionele diensten

Met de tools kan Zoom, naar eigen zeggen, beter het gat overbruggen tussen opkomende en traditionele event control tools. Dit helpt onder andere uitzendstudio’s, theaters en andere eventlocaties met het aanbieden van meer professionele streams. De tools moeten Zoom ook helpen met het uitbreiden van de Events-feature voor het maken van events hubs, het verkopen van tickets en het aanmaken van meerdere livestream sessies.

De tooling van Liminal blijft voorlopig nog beschikbaar op de website van de startup, maar deze wordt na de integratie in Zoom overbodig.