2min

Zoom heeft onlangs een eigen eCDN-oplossing geïntroduceerd, Zoom Mesh. Met deze oplossing hoeven bedrijven zich geen zorgen te maken over voldoende bandbreedte voor hun grote aantal videovergadersessies en andere virtuele evenementen.

De Enterprise Content Delivery Network (eCDN)-oplossing Zoom Mesh helpt bedrijven met het oplossen van bandbreedteproblemen voor WAN- en internetgebruik en moet de snelheid van contentstreaming vergroten. Vooral gaat het hierbij om het verbeteren van de functionaliteit van Zoom Events en Zoom Webinars. Het moet de afhankelijkheid van eCDN’s van derde partijen verminderen.

Meer concreet zorgt Zoom Mesh voor de bandbreedte door het elimineren van identieke streams en het doorsturen van media tussen clients op dezelfde locatie. Onder de motorkap gebeurt dit met behulp van peer-to-peertechnologie voor het verbeteren van het bandbreedtegebruik. Dit gebeurt weer door simultane media streams via de zakelijke WAN-edge-omgeving.

Onderliggende technologie

De identieke media streams worden verzonden naar geselecteerde parent clients en door deze hergedistribueerd naar de ‘child’ clients. Iedere parent client kan tot 50 child clients ondersteunen. Dit reduceert het internetbandbreedtegebruik op een locatie drastisch, zo geeft Zoom aan. De mesh-configuratie wordt ongeveer 10 minuten voor de start van een Zoom Event- of zoom Webinars-sessie aangemaakt. Gedurende de sessie wordt deze configuratie tijdens het evenement aangepast.

Zoom Mesh kan schalen tot tienduizenden gebruikers en honderden locaties met een minimale impact op de prestaties van de afzonderlijke clients of gebruikerservaring. De latency voor de child clients wordt daarbij gemeten in milliseconden.

Dashboard

De technologie maakt het ook mogelijk zowel Zoom Events als Zoom Webinars te gebruiken met alle functionaliteit die deze tools bieden. De oplossing wordt beheerd met behulp een eigen dashboard-omgeving. Deze omgeving houdt de mesh-prestaties in de gaten, kan het bandbreedtegebruik voor webinars en events meten, geeft inzicht in de prestaties van de endpoints van de deelnemers en kan worden gebruikt voor het analyseren van mesh ROI.

De oplossing is direct beschikbaar.