2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusion werkt mee aan een project om erkende asielzoekers in Nederland om te scholen tot IT’er. Na een opleiding van één jaar, kunnen de afgestudeerden onmiddellijk in dienst treden bij de IT-dienstverlener.

Conclusion, de Hogeschool van Amsterdam en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, stippelden samen een nieuw leer-werktraject uit voor vergunninghouders. Zij worden via het project World cITizens @ Work omgeschoold tot IT’er en krijgen via Conclusion zekerheid over een arbeidsplaats.

De drie partijen zijn een overeenkomst aangegaan voor drie jaar. Dit najaar start de eerste groep aan een op maat gemaakt leer-werktraject. In dit traject wordt niet alleen aan de IT-kennis gesleuteld, maar ook het Nederlands wordt bijgeschaafd.

Match zoeken

Na één jaar kunnen de afgestudeerden onmiddellijk starten bij de IT-dienstverlener Conclusion. Onder de noemer vallen ruim 25 IT-bedrijven die zich specialiseren in bedrijfstransformaties en het leveren van IT-diensten. Via een sollicitatie-matching procedure moet iedere afgestudeerde terechtkomen in een Conclusion-bedrijf waar ze de eigen ambities kunnen waarmaken.

Om de afgestudeerden in september 2024 ook op de werkvloer een hartelijk welkom te kunnen geven, volgen alle werknemers van het bedrijf en de kandidaten een training interculturerel communicatie op de werkvloer. De nieuwe IT’er zal verder begeleiding krijgen door een buddy op de werkvloer, die wordt bijgestaan door het UAF.

IT-sector heeft plaats

Een omscholingstraject naar de IT-sector moet er mede voor zorgen dat het tekort aan arbeidskrachten in de IT wordt opgelost. Het aantal open posities in de sector lijkt bijna niet op te vullen met bestaande IT’ers en studenten ICT. Daarom zijn creatieve oplossingen nodig.