2min

Microsoft brengt nieuwe functies uit voor multi-tenant bedrijven. In deze bedrijven zijn meerdere oplossingen voor toegangsbeheer aanwezig in de vorm van Azure Active Directory.

Nieuwe functies voor multi-tenant organizations (MTO’s) op Teams moeten het eenvoudiger maken om samen te werken en toegang te krijgen tot bestanden en mappen uit onderdelen van de organisatie die niet op dezelfde Azure Active Directory zitten.

Nieuwe Teams client

Microsoft bracht begin augustus een nieuwe Teams client uit voor Windows. Voor MTO’s geeft de vernieuwde versie de mogelijkheid om meetings in een andere tenant te volgen, terwijl alle functies die Teams aanbied voor een interne meeting ook aanwezig zijn. Dat betekent dat onder andere het whiteboard aanwezig zal zijn bij een meeting met je MTO.

Chatten met andere tenants zal ook zonder enige moeite mogelijk zijn. Dat kan enerzijds door alle accounts en tenants van het bedrijf toe te voegen aan de Teams client. Anderzijds kan er worden gekozen voor Microsoft Teams Connect, een gedeeld kanaal dat wordt opgenomen in de lijst met kanalen, zodat je niet moet switchen van tenant om een bepaalde collega te sturen.

Verder stroomlijnt Microsoft de zoekresultaten. Eerder leverde een poging om een collega uit een andere tenant te zoeken doorgaans meerdere resultaten op. Nu filtert het communicatieplatform de dubbele resultaten eruit en zal een persoon altijd gekoppeld worden aan zijn primaire oplossing voor toegangbeheer.

Uitbreiding volgt

Momenteel zijn de nieuwe functionaliteiten enkel toegankelijk voor zakelijke gebruikers die Teams gebruiken op Windows. Microsoft belooft de nieuwigheden ook te brengen naar iOS, Android en MacOS en de webapp, maar geeft geen tijdlijn.

Lees ook: EU opent onderzoek naar bundeling van Teams, Microsoft kan nog verzoenen