1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De shooter Massive Action Game (MAG) van Sony heeft nu een officiële releasedatum gekregen. De game staat voor het eerste kwartaal van 2010 gepland, samen met Heavy Rain en God of War.

Volgens de laatste releaselijsten heeft Sony de game bevestigd voor 29 januari. Heavy Rain zal nog in de eerste drie maanden uitkomen, met een releasedatum die ergens in maart zal liggen maar nog nader moet worden bepaald. De langverwachte opvolger van de befaamde God Of War serie (deel drie) staat momenteel aangegeven voor midden maart.

MAG (Massive Action Game) wordt ontwikkeld door Zipper Interactive, de ontwikkelaar achter de Socom-serie. Hetgeen dat MAG van andere First Person Shooters onderscheidt, doet de naam al vermoeden. Met een enorm aantal van 256 spelers zul je online kunnen spelen. Je zult in squads van acht man over twee teams worden verdeelt, om chaos en spelers die als hondsdolle bavianen rondrennen te voorkomen.
Je kunt je spelpersonage trainen en meer mogelijkheden krijgen, wat deze echter precies inhouden is nog niet aan het voetlicht gekomen. Naarmate je meer en beter speelt zul je een hogere rang krijgen, en zo de aanvoerder van je squad (kunnen) worden.

Over Heavy Rain is maar zeer weinig bekend. Het wordt ontwikkeld door een Franse studio, Quantic Dream. Het zou gaan over menselijke gevoelens, en de liefde van een vader voor zijn zoon.

MAG, Heavy Rain en God of War-III worden exclusief voor de Playstation 3 ontwikkeld.