Abonneer je gratis op Techzine!

IBM heeft zijn eerste IBM Research Lab in 12 jaar opgericht. Daarmee is het tegelijkertijd het eerste onderzoekslab van IBM in Zuid-Amerika. IBM heeft Brazilië gekozen als de locatie voor het lab dat gericht is op ‘intelligente’ oplossingen.

Met teams zowel in Sao Paulo als in Rio de Janeiro, zal het Braziliaanse lab de ontdekking van betere natuurlijke hulpbronnen, verkenning en de logistiek, slimmere apparaten, en intelligentere menselijke systemen onderzoeken. Later zullen ze ook beter transport, slimmere gezondheidszorg, intelligentere agribusiness en supercomputers erbij oppakken.

"IBM Research adresseert een aantal van de belangrijkste uitdagingen van onze tijd door te ontdekken hoe wetenschap en technologie de manier waarop de wereld werkt kan verbeteren", zegt dr. John E. Kelly III, IBM senior vice president en directeur van IBM Research. "Brazilië’s overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en technisch talent presenteert unieke onderzoek-kansen en het vermogen om deze in te zetten om steeds belangrijkere problemen op te lossen. Het nieuwe lab geeft IBM wetenschappers ook de mogelijkheid om hun samenwerking met universiteiten, overheidsorganisaties en bedrijven in Brazilië en in Latijns-Amerika uit te breiden."

Momenteel maakt het nieuwe lab gebruik van een aantal onderzoekers, maar de komende jaren zijn hun aantallen gepland om te groeien tot meer dan 100.