2min

Google heeft gisteren een grote nieuwe functionaliteit aan het sociale netwerk Google+ toegevoegd. De functie Communities laat de gebruiker groepen creëren en organiseren om te communiceren met iedereen die dezelfde interesses heeft.

Gisteren berichtten we al kort over deze nieuwe functie, nu is er meer informatie beschikbaar. Bij Communities ligt de nadruk niet op vrienden en familie, maar op een breder geheel, iedereen die een bepaalde interesse deelt kan hier samenkomen om eigen meningen of ervaringen te delen met anderen. Dit kan gebeuren via topics of via de realtime chat in de Google+ Hangouts.

Brad Horrowitz, Google+ VP van de product-divisie stelt: "Desondanks onze pogingen hebben we het tot nu toe niet makkelijker gemaakt voor groepen mensen om elkaar te vinden, we boden niet de juiste facilitatie. Daar komt vanaf deze week verandering in, met Communities maakt Google+ het makkelijk om je ‘stam’ te vinden."

Er zijn in totaal vier manieren om een Google+ Community op te stellen, twee van deze zijn publiekelijk, de andere zijn privé. Alle inhoud van publieke groepen wordt geïndexeerd en is te vinden via Google+, in deze categorie kan gekozen worden om een publieke groep aan te maken waar iedereen berichten kan plaatsen of een publieke groep, waar alleen moderators kunnen berichten kunnen plaatsen, maar deze kunnen wel door iedereen gelezen worden.

De privé-communities hebben keuze uit een community waar alleen leden kunnen berichten maar die wel kan worden gevonden door een zoekmachine, of een community die niet geïndexeerd wordt en alleen onder de aandacht kan worden gebracht door mensen een directe link te sturen.