Zoekgigant Google heeft de game Ingress uitgebracht voor iOS. Het augmented reality-spel is al anderhalf jaar beschikbaar voor het Android-platform.

Een team van onderzoekers heeft een mysterieuze energie ontketend, waarvan de herkomst en het nut nog onduidelijk zijn. Sommge onderzoekers geloven dat het de manier waarop we denken aantast. Het is daarom maar beter om het heft in eigen hand te nemen en de energie te controleren voordat het andersom gebeurt.

Gebruikers worden wereldwijd in twee groepen opgedeeld, de teams moeten op bepaalde locaties opdrachten uitvoeren. De ene groep wil de energievorm conserveren, de andere groep wil de energie juist omarmen. Opdrachten betreffen bijvoorbeeld het vinden van portalen waar de energie zich manifesteert, dit gebeurt bijvoorbeeld bij kunstwerken.

Ingress is te gebruiken op zowel de iPad als iPhone. Een internetverbinding is tijdens het spelen wel vereist, wat het spelen op een tablet natuurlijk wel bemoeilijkt. De iPad is verkrijgbaar met een 4G-module, maar lang niet alle modellen beschikken hierover.

Geïnteresseerden kunnen Ingress gratis downloaden vanuit de App Store en Google Play.