1 min

Veritas heeft onlangs de back-up- en archiveringsspecialist HubStor overgenomen. Hiermee verstevigt Vertias zich op het gebied van SaaS-gebaseerde dataprotectie- en back-updiensten.

Met de overname waar Blcosk & Files over schrijft, zorgt Veritas ervoor dat het ook goed kan meekomen op de DataProtection-as-a-Service (DPaaS)-markt. Veritas levert al jaren dataprotectie-oplossingen en toepassingen, maar ziet klanten steeds vaker overstappen naar cloudgebaseerde oplossingen, zo geeft Block & Files aan. Belangrijke concurrenten die Veritas heeft op DPaaS-gebied zijn onder meer Clumio, Commvault Metallic, Druva, Cohesity en Rubrik.

Oplossingen HubStor

HubStor uit Canada is een specialist op het gebied van cloudgebaseerde back-up en archivering. Het SaaS-platform van HubStor ondersteunt onder meer back-up en archivering van Azure file storage, blob file storage, Box, Google Drive en VMware vSphere. De diensten van HubStor worden via een abonnementsmodel aangeboden.

Overnamedetails

Veritas gaat de technologie en het team van HubStor volledig integreren in de eigen organisatie. Hieruit moet dan ook een verdere integratie tussen de producten en oplossingen van beide bedrijven uit voort komen. Financiële details over de overname zijn niet bekend.