Oracle staat op het punt voor ruim 26 miljard euro (30 miljard dollar) de grootste overname in zijn bestaan te doen. Doelwit is de medische data-analyticsspecialist Cerner. Dit bericht zakenkrant Wall Street Journal.

De onderhandelingen voor de koop van Cerner zijn volgens bronnen van The Wallstreet Journal al in een vergevorderd stadium. De waarde van Cerner wordt op ongeveer 20 miljard euro (23 miljard dollar) geschat. De bonus voor de overname brengt het totaalbedrag dat wordt genoemd op ruim 26 miljard euro (30 miljard dollar).

Meer aanwezigheid in medische sector

Met de overname van Cerner krijgt Oracle straks meer vaste voet aan de grond in de medische sector. Het bedrijf is een leverancier van software waarmee ziekenhuizen hun medische bestanden en daaraan gerelateerde data opslaan en kunnen analyseren.

Oracle is al flink actief met zijn oplossingen voor de zorgmarkt. Zo helpen de diverse tools verzekeraars, zorgverleners en de publieke gezondheidszorg met het gebruik van data voor het verbeteren van de efficiency en het bereiken van betere resultaten voor patiënten.

Onderdeel van inhaalslag

Volgens analisten moet deze recordovername Oracle ook helpen meer marktaandeel in de public cloud te veroveren. Zeker als het gaat om oplossingen op het gebied van opslag en data-analytics. Volgens de expert was Oracle traag met het implementeren van dit soort diensten en loopt het op dit gebied nu achter op hyperscalers als AWS en Google.

Wel moeten de analisten constateren dat Oracle nu wel druk een inhaalslag wil maken. Vooral door de laatste jaren een meer gedifferentieerde strategie te voeren, zijn hard- en software meer te integreren, flink te investeren in de nieuwste cloudtechnologie en een gelijkwaardige eindervaring voor al zijn applicaties te implementeren.

Tip: Oracle brengt cloud steeds dichter naar klanten toe