2min

DataStax en Intel starten een samenwerking om de prestaties van Intel-processoren voor Apache Cassandra- en Apache Pulsar-toepassingen te verbeteren.

De samenwerking focust op de meest recente Intel Xeon Scalable-processoren, de open-source Cassandra database en Apache Pulsar streaming-technologieën. Ten eerste willen de bedrijven bijdragen aan de ontwikkeling van beide open-source projecten. Ten tweede gaan de organisaties gezamenlijke cloudoplossingen leveren op basis van Cassandra en Pulsar.

DataStax werd gekozen voor het Intel Disruptor Initiative, waarbij Intel samenwerkt met veelbelovende bedrijven om te innoveren. Mick Semb Wever, Apache Cassandra solutions architect bij DataStax, vertelde dat het bedrijf “enthousiast is om met Intel te werken aan het optimaliseren van de prestaties van zowel Cassandra- als Pulsar-gebaseerde diensten voor Intels processoren”.

Apache Cassandra wordt gebruikt door grote spelers als Apple, Walmart en Netflix. De databasesoftware stelt organisaties in staat om enorme hoeveelheden gegevens te verwerken en te beheren voor gebruikers wereldwijd. Cassandra wordt continu doorontwikkeld met nieuwe functies, waaronder ondersteuning voor ACID-transacties. Intel en DataStax hebben in de afgelopen jaren aanzienlijke bijdragen geleverd aan het open-source project.

DataStax

DataStax levert oplossingen voor de ontwikkeling van real-time data apps. De organisaties helpt bedrijven bij het ontwerpen van apps voor real-time dataverwerking. Een van de oplossing is DataStax Astra DB, een managed clouddienst. Astra DB combineert de streaming-technologie van Apache Pulsars en de database-infrastructuur van Apache Cassandra.

Bedrijven als Verizon, FedEx, ESL Gaming en Audi gebruiken DataStax om het potentieel van real-time data te benutten. Astra Streaming, een op Apache Pulsar gebaseerde data streaming-oplossing, werd onlangs door DataStax beschikbaar gemaakt. De dienst helpt bedrijven bij het verwerken van data-in-motion en het ontwerpen van een event-driven architectuur.

Intel en DataStax

De samenwerking van Intel en DataStax legt de nadruk op het introduceren van de Cassandra- en Pulsar-technologieën bij academische instellingen. De organisaties willen innovatie versnellen en een nieuwe generatie van programmeurs en data scientists trainen in het gebruik van de open-source projecten.

Tip: ‘7 op de 10 bedrijven boeken meer omzet door real-time datagebruik’