‘MySQL HeatWave Lakehouse presteert 17 keer sneller dan Snowflake’

‘MySQL HeatWave Lakehouse presteert 17 keer sneller dan Snowflake’

Oracle breidt MySQL HeatWave uit met een Lakehouse-oplossing. De oplossing maakt het mogelijk om bestanden in object stores te verwerken met OLTP en OLAP. Volgens Oracle worden queries 17 keer sneller verwerkt dan in Snowflake, een concurrerende dienst.

Oracle MySQL HeatWave werd in 2021 geïntroduceerd. De dienst stelt organisaties in staat om MySQL databases te beheren en te verwerken met online transaction processing (OLTP) en online analytical processing (OLAP). Sommige organisaties gebruiken afzonderlijke databases voor OLTP en OLAP. Oracle MySQL HeatWave ondersteunt beide, waardoor organisaties geen data tussen databases hoeven te verplaatsen.

Oracle breidde de dienst onlangs uit met een Lakehouse-oplossing. MySQL HeatWave Lakehouse maakt het mogelijk om data direct in object stores te verwerken. De oplossing ondersteunt meerdere bestandssoorten, waaronder CSV, Parquet en Avro.

Tot nu toe moesten organisaties de data van object stores naar MySQL HeatWave verplaatsen om de data te kunnen verwerken. Het proces — ook wel bekend als extract, transform en load (ETL) — is tijdrovend en duur. De nieuwe oplossing maakt ETL onnodig. MySQL HeatWave Lakehouse is direct toepasbaar op object stores.

Sneller dan Snowflake

Bestandssoorten als CSV, Parquet en Avro worden automatisch gestructureerd voor MySQL. Snowflake en Amazon Redshift bieden vergelijkbare oplossingen, maar de snelheid van MySQL HeatWave Lakehouse is onderscheidend.

Oracle gebruikte de TPC-H Benchmark-industriestandaard om de snelheid van de diensten te vergelijken. Queries in MySQL HeatWave Lakehouse waren zeventien keer zo snel als Snowflake en zes keer zo snel als Amazon Redshift. De laadsnelheid was acht keer zo hoog als Amazon Redshift en 2,7 keer zo hoog als Snowflake.

Oracle MySQL HeatWave Lakehouse

MySQL HeatWave Lakehouse ondersteunt MySQL Autopilot, een bestaande functie voor MySQL HeatWave. De functie automatiseert diverse beheertaken, waaronder de mapping van nieuwe bestanden en het optimaliseren van schema’s.

Daarnaast maakt MySQL Autopilot het mogelijk om de prestaties van MySQL HeatWave Lakehouse automatisch aan te passen aan de prestaties van de object store waarmee de dienst werkt. Als gevolg gebruikt de dienst nooit teveel capaciteit, waardoor organisaties goedkoper uitkomen.

MySQL HeatWave Lakehouse is direct beschikbaar.

Tip: Oracle Alloy maakt van partners cloud providers