HP heeft vandaag een nieuwe laptop gepresenteerd, het gaat om een zogenaamde convertible die ook als tablet gebruikt kan worden. Uniek aan dit nieuwe model, de HP ProBook x360 11 EE, is dat die tegen een stootje kan. De laptop is voorzien van een stevige rubberen behuizing en Corning Gorilla Glass. Hierdoor is de laptop vooral geschikt voor het onderwijs.

HP gaat de laptop deze maand nog op de markt brengen in de Verenigde Staten of de laptop ook in de Benelux zal worden uitgebracht is onduidelijk, hierover kon HP ons ook nog geen duidelijkheid verschaffen. HP is er in elk geval in geslaagd om de laptop dun te houden, dit type laptops worden ook wel rugged-modellen genoemd en in die categorie is de HP ProBook x360 11 EE op dit moment het dunste model, met 19,9mm.

Als we kijken naar de specificaties van de laptop dan valt op dat het een echt instapmodel is. Een 11,6 inch scherm met een resolutie van 1366×768 pixels en aan de binnenkant een Intel Celeron N3350 of Intel Pentium N4200, processoren zonder enige spierballen. Standaard wordt de laptop geleverd met 4GB werkgeheugen maar het is mogelijk dit uit te breiden tot 8GB. De opslagcapaciteit bedraagt, 64, 128 of 256GB.

Qua aansluitingen gaat de laptop wel met zijn tijd mee, er is zowel een oude vertrouwde USB 3.1-aansluiting als een USB Type-C aansluiting aanwezig op de laptop. Verder is de laptop voorzien van een HDMI-poort en 3,5mm audio-aansluiting. De laptop beschikt verder over Bluetooth en Wifi AC.