Western Digital heeft een aantal nieuwe SSD’s en een 12TB HDD geïntroduceerd en binnenkort volgt nog een 14TB-model. WD breidt zijn portfolio van SSD’s en HDD’s voor de datacentermarkt verder uit met naar eigen zeggen de volgende generatie opslagoplossingen. De nieuwe producten moet IT-managers helpen met het opslaan van grote hoeveelheden data en het bieden van extreme prestaties in enterprise- en cloudomgevingen.

Western Digital (WD) heeft eerder dit jaar SanDisk overgenomen en daarmee min of meer zijn toekomst zeker gesteld. De markt voor HDD’s wordt alleen maar kleiner, in de consumentenmarkt worden al vrijwel geen HDD’s meer verkocht en in de zakelijke markt is de overstap naar SSD’s ook al geruime tijd gaande. Alleen voor specifieke toepassingen waarbij veel opslagcapaciteit nodig is worden nog HDD’s gebruikt en daar speelt WD met de nieuwe producten dan ook op in.

WD introduceert een nieuwe HDD, de WD Ultrastar He12 Helium HDD, met een opslagcapaciteit van maar liefst 12TB, om zo’n grote capaciteit mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van Helium in de harde schijf. Hierdoor is er minder weerstand in de schijf en kunnen de harde schijven nog goede prestaties leveren met zoveel capaciteit. De harde schijf heeft verder de vertrouwde 3,5 inch formfactor, WD biedt maar liefst vijf jaar garantie op deze schijf en de MTBF is 2,5 miljoen uur.

Voor alle enterprisebedrijven die geen gigantische hoeveelheden opslagcapaciteit nodig hebben tegen een aantrekkelijk tarief zijn er de SSD’s die minder opslagcapaciteit bieden maar wel weer veel betere prestaties. WD introduceert de WD Ultrastar SN200 NVMe PCIe SSD-series, dit zijn SSD’s die beschikbaar komen in een 2,5 inch en HH-HL form-factor. Deze SSD’s komen beschikbaar in een capaciteit van 800GB tot 7,68TB. Het is dus zeker niet zo dat de totale capaciteit te kort zal schieten, want hiermee zit WD nog boven de veelgebruikte 250GB en 500GB-modellen.

WD introduceert daarnaast nog de Ultrastar SS200 SAS Enterprise Class SSD voor datacenters. Dit zijn de beste SSD’s die WD op dit moment in zijn assortiment heeft. Ook deze SSD’s zijn verkrijgbaar tot 7,68TB in een 2,5 inch formfactor, maar de leesnelheid loopt op tot 1800MB/s en de schrijfsnelheid tot 1000Mb/s. Op deze SSD’s biedt WD vijf jaar garantie en kunnen de schijven drie keer per dag volledig worden overschreven.

De nieuwe schijven moeten in de eerste helft van 2017 beschikbaar gaan komen, prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.