2min

Het dochtermerk van Huawei, Honor, is het eerste merk dat een smartphone presenteert met een vingerafdrukscanner die onder het scherm zit verwerkt. Honor heeft de aanraakgevoelige Android-toetsen ook netjes onder het glas geplaatst. Hierdoor zou het toestel een stuk steviger moeten zijn aangezien er geen uitsneden in het glas gemaakt hoeven te worden.

Daarnaast claimt Honor een Edge-to-Edge scherm te hebben gebruikt met afgeronde zijdes, Honor heeft in tegenstelling tot Samsung ervoor gekozen om alle zijdes af te ronden en dit ook aan de achterkant toe te passen. Het levert een zeer uniek toestel op dat ook de gepaste naam Magic draagt. Helemaal Edge-to-Edge is het scherm overigens niet, er zijn nog steeds bezels aanwezig van zo’n 3,2mm. Het scherm heeft overigens een formaat van 5,1 inch en een resolutie van 2560x 1440 pixels.

Aan de prestaties zal het ook niet liggen want aan de binnenkant is een HiSilicon Kirin 960-chip geplaatst die voorziet in de nodige rekenkracht, zowel voor de CPU als de GPU, verder is er 4GB aan werkgeheugen aanwezig en 32GB aan opslagcapaciteit. Honor heeft ook gekozen voor een dualcamera-opstelling aan de achterzijde, die moet bijdragen in het maken van nog betere foto’s.

Honor wil met de Magic een uniek ontwerp in de markt zetten en zich richten op gebruiksgemak, daarin wil het een stapje verder gaan dat het tot nu toe deed. De accutechnologie is bijvoorbeeld verbeterd, zodat je het toestel binnen 20 procent voor 70 procent kan opladen. Daarnaast is het toestel voorzien van de nodige sensoren om extra softwarefeatures omheen te bouwen. Zo zal het toestel in het donker automatisch de zaklamp-applicatie op het lockscreen tonen.

Het toestel is op dit moment alleen in China te verkrijgen, tijdens of rond het Mobile World Congress zal Honor ongetwijfeld de Europese datum bekendmaken.