2min Devices

Tele2 wil zo snel mogelijk overstappen op bellen via 4G

Tele2 heeft in Nederland alleen een 4G-netwerk en dat betekent dat als Tele2-klanten onvoldoende dekking hebben of gaan bellen er automatisch wordt teruggeschakeld op een 2G- of 3G-verbinding. Aangezien Tele2 die netwerken niet heeft koopt het daarvoor capaciteit in bij T-Mobile, dat is echter een stuk duurder, dus Tele2 wil zo snel mogelijk  alle klanten laten bellen via 4G, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Tele2 heeft nu laten weten dat alle nieuwe klanten direct gebruik kunnen maken van bellen via 4G (VoLTE), mits ze over een geschikt toestel beschikken. Dat laatste is nog best lastig want hoewel veel Samsung Galaxy-smartphone hiervoor geschikt zijn, ontbreken er ook een aantal zeer populaire smartphones. Wat te denken bijvoorbeeld van alle iPhones, maar ook het derde smartphonemerk ter wereld ontbreekt nog, Huawei biedt ook nog geen ondersteuning voor bellen via 4G.

Tele2 stelt wel actief in gesprek te zijn met diverse merken om zo snel mogelijk ondersteuning te gaan bieden voor bellen via 4G, daar zal Huawei er ongetwijfeld één van zijn, maar Apple doet over het algemeen waar het zelf zin in heeft, dus dat is nog even afwachten. Op de speciale VoLTE-pagina van de Tele2-website kun je onder andere zien welke toestellen er nu al geschikt zijn.

KPN en Vodafone zijn inmiddels ook begonnen met het uitrollen van VoLTE, maar zij hebben minder haast gezien zij wel over alle netwerken beschikken.