2min

Toen Microsoft de Surface Laptop aankondigde, liet het bedrijf weten dat de high-end apparaten in vier verschillende kleuren beschikbaar zouden zijn. Maar bij release bleek dat enkel de Intel Core i5/256GB-variant in alle kleuren beschikbaar was en dan ook nog alleen in de Verenigde Staten. Nu zijn alle vier de Surface Laptop kleuren beschikbaar.

Microsoft heeft bekend gemaakt dat alle varianten van de Surface Laptop in twintig landen zijn, waaronder ook Nederland. In eerste instantie kon enkel de platinum-variant aangeschaft worden, maar nu zijn ook ‘graphite gold’, ‘cobalt blue’ en ‘burgundy’ beschikbaar. Overigens zijn ook de Intel Core i7-modellen in deze kleuren beschikbaar en blijft het geheel dus niet beperkt tot de i5-versie.

Surface Laptop

De Microsoft Surface Laptop is door Microsoft ontworpen als een apparaat voor studenten. Het 13,5-inch apparaat heeft een beeldverhouding van 3:2 en beschikt over 3,4 miljoen pixels die voor een kraakhelder beeld zorgen. De laptop is voorzien van het lichte Windows 10 S en een toetsenbord dat gemaakt is met alcantara. Dat is een mengeling van twee stoffen die het toetsenbord een fijn en warm gevoel geven.

Standaard draait de Surface Laptop op een Intel Core i5-processor, met 4GB aan werkgeheugen en een SSD-opslagcapaciteit van 128GB. Voor dat model tel je 1.149 euro neer en voor de duurdere variant, met een i7-processor, 8GB werkgeheugen en 256GB SSD-opslag 1.799 euro. Verder kan er maximaal gekozen worden voor 1TB aan opslaggeheugen en 16GB aan werkgeheugen.

Onze recensie

In onze recensie van de Surface Laptop schreven we dat Windows 10 S niet voor iedereen zal zijn, maar dat het niet afdoet aan de kwaliteit van het apparaat. De laptop heeft een uitmuntend toetsenbord, een fraai scherm en uitstekende bouwkwaliteit. Ook schreven we dat de prestaties in het algemeen goed zijn. Iets minder waren de wat weinige aansluitingen en de relatief langzame SSD. Onze volledige recensie kan je hier lezen.