2min

HTC heeft samen met game-ontwikkelaar Valve een virtual reality-bril ontwikkeld. Het apparaat draagt de naam Vive en moet later dit jaar beschikbaar gaan komen voor consumenten. Dit voorjaar komt de versie voor ontwikkelaars beschikbaar. De Vive werkt samen met het SteamVR-platform van Valve.

Kort na de presentatie van HTC’s nieuwe vlaggenschip, de HTC One M9, toonde Peter Chou, de CEO van HTC, de bril aan het aanwezige publiek. Daarbij maakte Chou meteen duidelijk dat de game helemaal gericht is op gaming en er daarom ook intensief is samengewerkt met Valve. Zo zal er onder meer ondersteuning zijn voor het SteamVR-platform van Valve. Een speciale versie van Steam die helemaal gericht is op virtual reality.

Ook bedrijven als Google en HBO gaan echter content ontwikkelen voor de HTC Vive. HTC denkt dat de bril verder goed gebruikt zou kunnen worden bij concerten maar gaat daar niet dieper op in.

De HTC Vive is een redelijk forse bril die het grootste gedeelte van het gezicht bedekt. Verder zijn er flink wat sensoren in de bril gestopt zodat kan worden gedetecteerd welke bewegingen de gebruiker maakt. Hierdoor kan je ook 360 graden rond kijken met deze bril. Aan de binnenkant zitten twee schermen van elk 1200 x 1080 pixels met een verversingssnelheid van 90Hz.

Voor nu is dit zo’n beetje de informatie die HTC en Valve met ons wilden delen. Game-ontwikkelaars kunnen dit voorjaar aan de gang met de bril. De consumenten kunnen de bril waarschijnlijk met de feestdagen gaan kopen. De prijs is nog niet bekendgemaakt.