1 min

De Chromebooks die Samsung tot dusverre uitgebracht heeft zijn niet bepaald grote successen geweest. Maar het bedrijf is wel bereid om zijn formule aan te passen, in een poging alsnog een succes te boeken. Afgelopen november bleek dat de Zuid-Koreanen werken aan een Chrome OS-tablet met de werknaam Nautilus. Nu zijn er meer details gelekt.

De site Chrome Unboxed ontdekte nieuwe referenties naar het apparaat. De Nautilus schijnt een detachable Chrome OS-tablet te worden met een relatief compact scherm van maximaal 12-inch. Tot zover lijkt het een vrij normale Chromebook te worden. Maar de rest is iets unieker: Samsung zou vooral high-end specs kiezen.

De gelekte specificaties

Uit de documentatie die Chrome Unboxed wist op te sporen, blijkt dat het apparaat behoorlijk high-end specificaties moet krijgen. Zo zou er een zevende generatie Intel Core-processor ingebouwd worden, die ook in normale Windows-laptops en apparaten ingebouwd wordt.

Verder wijst de documentatie op de integratie van de Sony IMX258-camera, die LG in de G6 inbouwde. Normaliter beschikken Chromebooks hooguit over een 720p-camera, maar dit nieuwe Chrome OS-apparaat lijkt een camera te hebben die ook echt goede beelden schiet.

Als Samsung er echt voor kiest om een krachtigere camera en betere processor dan andere Chromebooks in te bouwen, is dat een interessante ontwikkeling. Daarmee zou het apparaat goed kunnen concurreren met bijvoorbeeld de Microsoft Surface-producten en krijgen vooral zakelijke klanten meer keuze.

Binnenkort vindt in Las Vegas de CES 2018 plaats. Naar het schijnt zal Samsung het apparaat dan onthullen.