2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Samsung gaat in 2014 een Chromebook uitbrengen die gebruik zal maken van de Exynos 5 Octa 5420-chipset en zal beschikken over een QHD-scherm. Deze Chromebook moet de opvolger worden van de Samsung 3 Series XE303C12 welke beschikt over een Exynos 5250-chip en zal waarschijnlijk in januari al worden gepresenteerd.

De opvolger van de Samsung 3 Series XE303C12 gaat beschikken over een chip met het big.Little-principe met maar liefst 8 rekenkernen, vier kernen hiervan zijn low-power kernen en zullen bestaan uit Cortex A7 kernen met een kloksnelheid van 1,3GHz. De andere vier zijn Cortext A15 high-performance kernen met een kloksnelheid van 1,8GHz. De grafische-chip van de Chromebook zal een Mali-T628 zijn. Naar verwachting zal de prijs van het apparaat rond de 300 euro liggen wat erg scherp is voor een apparaat met een QHD-resolutie.

Het scherm van de nieuwe Chromebook van Samsung zal maximaal 12 inch groot zijn en een schermresolutie kunnen weergeven van 2560 bij 1600 pixels. Daarnaast is de Chromebook uitgerust met 3GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 16 of 32GB. Naar verwachting zal het apparaat ook beschikken over USB 3.0, een batterij met een accuduur van minimaal 7 uur en een gewicht van iets meer dan 1 kilogram.

Analisten verwachten dat Samsung de Chromebook zal presenteren tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, maar Samsung zou dit alweer hebben ontkent: "We hebben geen plannen om nieuwe laptops te onthullen tijdens de CES 2014". Volgende week zal blijken of Samsung of de analisten gelijk hebben, dan vind de CES 2014 plaats.

Chromebooks groeien de afgelopen tijd in populariteit. Vooral tijdens de feestdagen bleken de laptops goed te verkopen.