2min

Tags in dit artikel

, , ,

HERCULES introduceert de Smart TV, een rijk uitgeruste PCI TV-kaart waarmee TV gekeken kan worden op de PC. Met de Smart TV is het mogelijk om bijvoorbeeld films en voetbalwedstrijden op de harde schijf op te nemen in zowel MPEG-1 en MPEG-2 formaat en met de Smart TV capture gallery kunnen deze opgenomen programma’s direct op cd worden gebrand.

De Smart TV is volgens Hercules de meest uitgebreide entry level TV-kaart van dit moment . Deze kaart biedt veel mogelijkheden die niet aanwezig zijn op andere entry level TV-kaarten.

1. Time-shifting-fuction (kijken wanneer het u uitkomt): neem programma’s op; speel, pauzeer, spoel terug en bekijk de opgenomen beelden terwijl u nog aan het opnemen bent.
2. Video opnemen in MPEG-2: beelden van hoge kwaliteit die minder schrijfruimte in beslag nemen.
3. TV instant replay: Live TV pauzeren en terug spoelen. Als bijvoorbeeld de telefoon gaat, drukt u op pauze en zet u de actie even stil om het programma daarna weer op te pakken waar u het verliet.
4. Video knippen en samenvoegen: Maakt het mogelijk om enkele ongewenste fragmenten zoals reclames weg te knippen en een film vloeiend door te laten lopen. Voeg meerdere video fragmenten samen tot één video bestand.
5. TV- gids: bekijk de dagelijkse of wekelijkse TV programma’s via de online TV-gidsen.

De Smart TV zal Cyberlink Power VCR II software gebruiken. PowerVCR II is de snelste software encoder die op dit moment beschikbaar is. Hierdoor is opnemen mogelijk in een resolutie van 320×240 in real-time met een Pentium II 350 en in een resolutie van 720×480 met een Pentium III 650. De software codeert multiplex video/audio bestanden sneller dan welke andere video encoder dan ook op de markt. De software is ontwikkeld voor real-time, hoge kwaliteits MPEG-1 (VCD) en 2 (DVD) video opnames, direct vanaf iedere videobron (zoals TV tuners, videorecorders, digitale camcorders, camcorders, en PC camera’s).

De Hercules Smart TV (voor NTSC, Pal BG/DK en Pal I standaarden) is nu beschikbaar voor een adviesprijs van EUR 69,99.