1 min

Tags in dit artikel

,

Op de MEC-2002 conferentie heeft Microsoft de eerste details over Outlook 11 bekend gemaakt. De nieuwe versie van dit veelgebruikte e-mailprogramma kenmerkt zich door een nieuwe interface en verbeterde sorteer- en cache-mechanismen.

Binnenkomende e-mailberichten worden door Outlook 11 nu niet meer alleen in het bovenste deel van het beeldscherm getoond maar ook in een aparte kolom over de hele hoogte van het beeldscherm. Hiermee komt Microsoft tegemoet aan eisen van gebruikers die bij het lezen van e-mailberichten niet meer zoveel willen scrollen.

Verbeterde mogelijkheden om e-mailberichten te sorteren moeten zorgen voor een eenvoudig onderhoud van de postbus. Het is in Outlook 11 bijvoorbeeld mogelijk om te sorteren op de grootte van de e-mailberichten. Op die manier wil Microsoft de gebruikers helpen bij het beperken van de grootte van de inhoud van de postbus. Een verbeterd cache-mechanismen moet ervoor zorgen dat de gebruiker gewoon door kan werken wanneer de server tijdelijk niet bereikbaar is.

Daarnaast gaf Microsoft een indruk van een een nieuwe module met de naam XSO. Deze onafhankelijk van Outlook ontwikelde module maakt het mogelijk om gegevens van een website die XSO ondersteund probleemloos binnen te halen in Outlook 11.

Outlook 11 moet ergens midden 2003 verschijnen als onderdeel van Office 11. Tegen die tijd moet Outlook 11 ook klaar zijn voor het gebruik in combinatie met de nieuwste Exchange-server (Codename Titanium).