min

Tags in dit artikel

, ,

PalmSource en Fossil hebben een overeenkomst afgesloten. Hierdoor komen er geavanceerde horloges met een Palm besturingssysteem erop. De horloges zullen wel klein genoeg blijven om ze om je pols te kunnen dragen. Op de Comdex (een grote beurs in Las Vegas) worden de eerste prototypes van de gadget getoont. De fabricage is in handen van Flextronics, maker van gsm’s en o.a. de Xbox.

Fossil, dat naast horloges ook zonnebrillen en mode-accessoires maakt, had al enkele pda’s die om de pols passen. Met de Wrist PDA gaat het bedrijf een stap verder: niet alleen werd er gekozen voor een veelgebruikt zakcomputer-OS, het uurwerk krijgt ook een aanraakscherm met een resolutie van 160 x 160 pixels mee waarop via het Graffiti-systeem tekst kan worden ingevoerd.

Het PDA-horloge zal gebruik gaan maken van versie 4.1 van Palm OS. Drie drukknoppen en een driestanden ‘rocker switch’ zullen toegang bieden tot de functies van de polscomputer.In de horlogeband van het apparaat zal een ‘mini-styles’ in de horlogeband geïntegreerd worden. Hiermee zal het appraat ook te bedienen zijn.

Net zoals bij de gewone Palm zal dit horloge ook diensten als kalender, adresboek, tekenlijs of notaboekje kunnen vervullen. Via een ingebouwde infrarood of usb-poort kunnen gegevens worden uitgewisseld met andere zakcomputers of PDA-horloges.

De toevoeging van pda-functies en een lcd-schermpje met een backlight maken de Fossil Wrist PDA tot een behoorlijk “energievretend” apparaat!. In tegenstelling tot een normaal uurwerk moet dit horloge regelmatig worden opgeladen: de interne lithium-ion batterij gaat slechts vier dagen mee, bij een gemiddeld gebruik van 30 minuten per dag en dan staat de backlight nog niet eens aan.

Waneer de gadget op de markt zal verschijnen is nog niet precies bekend, evenals de prijs.