2min

Tags in dit artikel

, , ,

Acer lanceert een nieuw gamma TravelMate 800 notebooks. Het TravelMate 800-gamma maakt gebruik van de nieuwe Mobile Intel Pentium-processor-microarchitectuur van 1.3 GHz tot 1.6 GHz en de Intel 855-chipsetfamilie met ICH4-M-ondersteuning, draadloze netwerkverbinding en een 400Mhz Processor System Bus. Het standaard 512 MB DDR RAM-geheugen is uitbreidbaar tot 1024 MB met tweevoudige SODIMM-modules. Verder beschikken de notebooks over een harde schijf van 40 GB, ingebouwde dvd-ROM/cd-rw-combo drive en de mogelijkheid tot draadloze netwerking met 802.11 (Wi-Fi). Voor bedrijfsgebruikers integreert de TravelMate 800 de volgende functies: Boot-from-Lan, Wake-on-LAN, meerdere wachtwoorden, asset tag-opslag en DMI BIOS-ondersteuning.

Verder hebben ze de beschikking over de Acer Mediabay die compatibel is met elk type optische lezer, tweede batterij of diskettestation en die het gelijktijdige gebruik van harde schijf, optische lezer en diskettestation mogelijk maakt. Dankzij de nieuwe Intel Mobile Centrino-technologie weegt de TravelMate 800 slechts 2.6 kg. De notebooks hebben een batterijtijd van 4,5 uur dankzij de 8-cell Li-Ion-batterij die vier uur nodig heeft om op te laden terwijl de computer actief is. De TravelMate 800 is uitgerust met een groot 15-inch SXGA+ (1400×1050) Active Matrix-TFT-scherm, een ATI M9 CSP64 VGA-chip met externe VGA DDR RAM (64 MB), een dual view-ondersteuning voor gelijktijdige afbeelding op LCD- en CRT-schermen en een 3D-graphics motor.

De TravelMate 800-modellen zijn ook uitgerust met een reeks I/O-poorten, onder meer een parallelle poort en vier USB-poorten. Ze beschikken eveneens over een VGA-connector om een extern scherm te koppelen, een S-video-output (NTSC/PAL) en één type II CardBus PCMCIA-sleuf. Bovendien worden ze geleverd met de Firewire IEEE 1394-poort, die zorgt voor een hogesnelheidsverbinding met multimedia-apparatuur.