2min

Tags in dit artikel

,

De FlexScan L767 is het eerste 19-inch LCD van EIZO en vormt met het extra schermoppervlak een uitstekend alternatief voor monitoren van 18 inch. De L767 heeft een aanbevolen resolutie van 1280 × 1024, een horizontale en verticale kijkhoek van 170°, een helderheid van 250 cd/m² en een contrastverhouding van 500:1. Bovendien is de L767 dankzij DVI-D- en sub-D-ingangen inzetbaar met digitale en analoge videokaarten. Met twee luidsprekers van 1 watt is ook aan multimedia gedacht. De displaybehuizing is slanker en compacter dan ooit. Dit zorgt voor extra ruimtebesparing en een nagenoeg naadloos doorlopend beeld in multi-panel opstellingen. De monitorsteun is 50 mm in hoogte verstelbaar, zodat de gebruiker de positie van het LCD optimaal kan aanpassen aan de eigen voorkeur.

Gammacorrectie is onmisbaar voor nauwkeurige kleurgradaties. Die worden gerealiseerd door de 8-bits gegevens (256 gradaties) van de computer via een 10-bits LUT (Look-Up Table) automatisch te converteren naar 10 bits (1021 gradaties) en terug naar 8 bits met de ideale gammawaarden. Dit houdt in dat van kleurrijke beelden zelfs de meest subtiele halftonen correct worden weergegeven. Met het OSD-menu kan de gebruiker de gammawaarden handmatig aanpassen in stappen van 0,2 tussen 1,4 en 3,0.

De grijze uitvoering van de L767 voldoet aan de splinternieuwe Zweedse TCO’03 FPD (Flat Panel Displays) ergonomienorm. Die geeft strenge regels voor ergonomie, straling en milieubescherming, die de veiligheid op de werkplek verhogen. De zwarte uitvoering van de L767 voldoet aan de oudere TCO’99 norm.