1 min

Tags in dit artikel

, ,

Wetenschappers vrezen dat elektronische communicatie en daarmee waardevolle informatie verloren gaat indien er geen printjes van de e-mails gemaakt worden. Door veranderingen in formaten, servers en problemen met opslagruimte kan de informatie zomaar verdwijnen.

“We zijn vooral bang dat data verloren gaat met een grote historische waarde” benadrukt Errol Friedberg van de Universiteit van Texas Southwestern Medical School in Dallas. Anders dan vroege historische gegevens die werden gegraveerd in steen, geschreven op perkament of geprint op papier kan het bewaren van electronische communicatie volgens hem problemen opleveren. “Het is mogelijk dat huidige elektronische opslagapparatuur incompatible wordt met toekomstige softwareapplicaties”, aldus de wetenschapper in een brief die gepubliseerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Het dagelijkse e-mailverkeer groeit naar verwachting van 9,7 miljard stuks in 2000 naar meer dan 35 miljoen stuks in 2005. Slechts weinig e-mails worden bewaard op schrift.