2min

Tags in dit artikel

Pinnacle Systems introduceert het Pinnacle ShowCenter. Deze digitale mediaspeler overbrugt de kloof tussen computer en televisie. Je kunt met ShowCenter via je televisie en stereo-installatie naar mediabestanden op je computer kijken en luisteren. Ook voor mensen die veel downloaden van het internet is dit een interessante oploosing aangezien ze niet meer achter de pc hoeven te blijven zitten om alles te bekijken en te beluisteren. Het hart van het systeem wordt gevormd door de zilverkleurige ShowCenter-speler die via alle mogelijke gangbare uitgangen verbonden kan worden met de tv of stereo-installatie. De speler ondersteunt de meest populaire formaten zoals DivX, XviD, MPEG, MP3 en JPEG.

Met de meegeleverde afstandsbediening maak je in het grafische menu op de tv je selectie uit alle beschikbare foto’s, video’s of muziek. Via een kabel- of draadloos thuisnetwerk verbind je de ShowCenter-speler met de computer. De software op de ShowCenter-speler herkent de serversoftware op de computer automatisch waardoor het maken van een verbinding tussen pc en tv eenvoudig is. De ShowCenter-software scant automatisch de pc op alle aanwezige video- , foto- en muziekbestanden. Je kunt tevens de bestanden ordenen op genre, artiest, type en categorie en bepaalde bestanden met een pincode tegen ongeautoriseerd afspelen beveiligen. Niet ondersteunde formaten worden op de pc automatisch op de achtergrond geconverteerd en vervolgens naar de ShowCenter speler gezonden.

Het complete pakket bestaat uit een ShowCenter-speler, afstandsbediening, netwerkkabels, scartkabel, handleidingen en een cd-rom met installatiesoftware. Pinnacle ShowCenter is vanaf begin december exclusief verkrijgbaar bij alle Dixons filialen. De door Dixons geleverde versie bevat tevens een draadloze netwerkkaart waarmee je ShowCenter kunt integreren in bestaande draadloze thuisnetwerken. De verkoopprijs van het Pinnacle ShowCenter bedraagt 299 euro.