min

Tags in dit artikel

, ,

Nintendo heeft wat meer details laten doorschemeren over haar nieuwe console, die in mei op de E3 beurs in Los Angeles voor het eerst getoond zal worden. De voorlopige naam voor het systeem is Nintendo DS.

Het meest revolutionaire aan dit systeem zijn de twee schermen die het bevat. Het idee is dat de speler in elke handpalm een scherm houdt. Hierdoor moet het voor de spelers mogelijk worden om een spel uit twee verschillende standpunten te bekijken. Dit zou de snelheid en strategie ten goede moeten komen volgens Nintendo.

Een goed voorbeeld is een voetbalspel: met het nieuwe systeem wordt het mogelijk om op 1 scherm het hele veld te bekijken, terwijl op het tweede scherm tackle’s of doelpunten van een speler worden getoond. Het zou niet meer nodig moeten zijn om een spel te onderbreken om een camerastandpunt te veranderen, simpelweg naar het andere scherm kijken voldoet.

De Nintendo DS gaat gebruik maken van twee aparte TFT schermen met een diagonaal van 7,6 cm. Verder zal er semiconductor-geheugen van maximaal 1 gigabit inzitten. De wereldwijde lancering vindt waarschijnlijk eind 2004 plaats. De Nintendo DS zal naast de bestaande Gamecube en Gameboy Advance op de markt komen.