min

Tags in dit artikel

Chipsetfabricant Silicon Integrated Systems Corp. (SIS) gaat als eerste een Southbridge voor implentantie in moederborden releasen. Zo hoopt SIS een voorsprong te nemen op chipsetfabricanten zoals VIA en Nvidia.

De nieuwe chipset wordt SIS965 genoemd. Door de nieuwste PCI Express technologie te integreren, is de SIS965 klaar voor de nieuwste technologie. De nieuwe PCI Express vervangt de standaard PCI sloten, die tot nu toe de gebruikt werden. Met PCI Express kan de gebruiker zijn pc met de nieuwste generatie hardware verbeteren. Die hardware is speciaal ontwikkeld voor PCI Express en die gebruikt een hogere bandbreedte. Bijvoorbeeld: Gigabit lan en Capture-kaarten.

Gigabit LAN is 10 keer zo snel dan het huidige 100 mbps. Deze hardware wordt voornamelijk gebruikt in bedrijven, waar veel informatie wordt uitgewisseld. Door de SIS965 chipset is Gigabit LAN geïntegreerd en dit zorgt voor betere bandbreedte gebruik.

Naast Gigabit LAN bevat de chipset ook ondersteuning voor: 8 USB 2.0 porten, AC 97 7.1 surround sound, 4 SATA poorten en 4 PATA poorten. Die ondersteunen ook de hot plug functionaliteit.

Wij bedanken mambo voor het schrijven van dit bericht.