1 min

Tags in dit artikel

,

Samen met 4 grote bouwers van transformators voor pc’s, heeft Intel een specificatie gemaakt om het electriciteitsgebruik van computers met een kwart terug te dringen. Zo wil Intel de stroomconsumptie van pc’s aanzienelijk terugbrengen. Een pc’s werkte een aantal jaren terug nog op een 235 watt voeding, tegenwoordig heb je al snel een voeding van 400 watt nodig.

Daar is Intel zelf ook verantwoordelijk voor. Dit komt door de concurrentiestrijd met andere chipmakers. De nadruk lag op nieuwe processoren maken en er werd weinig gelet op het stroomverbruik.

Maar PSU’s zijn zelf ook niet efficiënt en geven ook behoorlijk wat warmte verlies. De blauwdruk van de ATX 12 V Power Supply Design Guide wil daar iets aan gaan doen. Het doel van deze voeding, is dat de stroombronnen dynamischer gaan reageren op de eisen van de pc. Dit zou een vermindering van 50 watt op kunnen leveren en de PSU zou dezelfde hardware aankunnen.

De productiekosten stijgen met 3 dollar, maar op de elektriciteitsrekening spaart het 17 dollar, aldus Intel

De 4 fabrikanten die met Intel samenwerken, zijn: Delta Electronics, Enhance Electronics, Sparkle Power en Celetron USA.