1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel Corporation heeft medegedeeld dat het meer dan 1,3 miljard kilowatt aan groene energiecertificaten per jaar zal aankopen als onderdeel van een aanpak om zodoende een effect op het milieu te hebben.

Dit maakt het bedrijf de grootste zakelijke aankoper van groene energie in de Verenigde Staten volgens de Environmental Protection Agency (EPA). Het bedrijf hoopt met deze record aankoop de groene energie martkt te kunnen stimuleren, welke zal leiden tot meer capaciteit en uiteindelijk lagere kosten.

Deze aankoop heeft Intel op nummer één gezet op de "Power Partners Top 25"-lijst van EPA en tevens op de "Fortune 500 Green Power Partners"-lijst.

"EPA juicht onze Fortune 500 partners toe welke proberen het milieu te beschermen door groene energie te kopen", aldus Stephen Johnson van EPA, "door vrijwillig over te stappen naar groene energie geeft Intel het goede voorbeeld dat men niet hoeft te wachten om over te srappen".

De aangekochte certificaten reflecteren de waarde van groene energie en zijn alom herkend als zijnde voordelen voor het milieu. EPA schat dat door deze record aankoop hetzelfde effect heeft als een vermindering van 185.000 personenauto’s elk jaar, of een energie vermindering van 130.000 Amerikaanse huishoudens per jaar.