2min

Tags in dit artikel

, ,

McAfee maakte gisteren de beschikbaarheid bekend van McAfee(R) Virex(R) 7.5 for Macintosh(R), een nieuw programma dat kleine en grote ondernemingen verbeterde bescherming tegen virusinfecties biedt voor computersystemen met Macintosh OS X en de Macintosh Power PC. Met McAfee Virex beschikt de zakelijke gebruiker nu over een nieuw niveau van real-time bescherming tegen Mac-, pc- en UNIX-virussen, wormen, Trojaanse Paarden en andere vormen van kwaadwillende code.

McAfee Virex maakt gebruik van de meermaals onderscheiden McAfee scan-engine voor complete, pro-actieve anti-virusbeveiliging op Macintosh-systemen. Het programma blokkeert elk type virus en iedere vorm van kwaadwillende code, inclusief verborgen gevaren die "begraven" kunnen zitten in ZIP-bestanden en andere typen gecomprimeerde bestanden. McAfee Virex 7.5 bouwt voort op de eerdere versies van McAfee software die in het verleden speciaal voor de Macintosh zijn ontwikkeld en is dan ook volledig voorzien van geavanceerde beveiligingsmechanismen, waaronder real-time "on access" scanning, automatische eUpdate-functionaliteit, inroosteringsopties voor scans en updates On Demand en de meest recente versie van de McAfee anti-virus scan-engine. Bovendien werkt McAfee Virex met een techniek die bekend staat als "generieke detectie", wat wil zeggen dat op basis van één virusdefinitie talrijke varianten van dezelfde familie van virussen worden opgespoord en opgeruimd. Een uiterst bruikbare en nuttige methodiek, zeker vandaag de dag, nu we zien dat effectief gebleken virussen vaak worden gevolgd door een hele reeks varianten.
"Macintosh computers zijn weliswaar immuun voor typische Windows-wormen als Bagle, Netsky en MyDoom, die gebruikmaken van beveiligingshiaten in de Windows-besturingssystemen, maar ze zijn allerminst immuun voor pc- en UNIX-infecties die zich, via e-mail en gedeelde netwerken, ook kunnen uitbreiden naar Macintosh apparatuur," aldus Patrick Aalbers, Marketing Manager McAfee Nederland.

"Met McAfee Virex is pro-actieve bescherming tegen virusinfecties nu ook beschikbaar voor de Macintosh-gebruiker, die daardoor, ook in een heterogene werkomgeving, verzekerd is van perfecte beveiliging."