2min

Tags in dit artikel

, ,

Western Digital Corp. introduceert de WD Caviar® RAID Edition (RE) harddrives. Deze drives zijn volgens de hoogste standaarden ontworpen en geproduceerd, zodat ze optimale betrouwbaarheid bieden voor uiteenlopende serverapplicaties, waaronder e-mail-, file-, video- en webservers en veeleisende omgevingen, zoals wetenschappelijke computeromgevingen, bedrijfsbrede back-up, elektronisch documentbeheer en beheer van engineeringdata. De WD Caviar RE is nu in grote aantallen beschikbaar en wordt geleverd met Serial ATA (SATA) of EIDE interfaces. De draaisnelheid is 7.200 RPM.

Onderzoeksbureau Gartner Dataquest voorziet tussen 2004 en 2008 een jaarlijkse groei van 26,1 procent in het gebruik van drives met een ATA interface in multi-user opslagsystemen (Gartner Dataquest, maart 2004). Met een Mean Time Between Failure van één miljoen uur (MTBF) voorziet de WD Caviar RE drive systeembouwers en producenten van opslagsystemen van hoge betrouwbaarheid voor veeleisende applicaties, waarbij continue prestaties en betrouwbaarheid cruciaal zijn. WD voorzag de nieuwe RE drives ook van en Time Limited Error Recovery-mogelijkheid (TLER). Deze feature voorkomt het uitvallen van de drive als gevolg van een langdurig error recovery-proces van een desktop-drive. De WD Caviar RE drives worden geleverd met drie jaar garantie en zijn beschikbaar met een capaciteit van 250, 160 en 120 GB.

Het FIT Lab(tm) (Funtional Integrity Testing Lab) van WD voerde zware en uitgebreide tests uit met het oog op de certificering van een MTBF van een miljoen uur. Ook wilde Western Digital er zeker van zijn dat de RE drives geoptimaliseerd zijn voor gebruik in serveromgevingen. Voordat Western Digital TLER ontwikkelde, hadden systems integrators en producenten van opslagapparatuur vaak te maken met het uitvallen van de harddrives wanneer zij desktop-drives toepasten in RAID-applicaties (Redundant Array of Independent Disks). Door in te spelen op de specifieke verschillen tussen single-user- en multi-user-belastingen, implementeren de WD Caviar RE drives RAID-specifieke TLER die de uitwisselbaarheid met RAID controllers versterkt en de systeembetrouwbaarheid sterk verbetert.

"In 2003 gebruikten onze klanten nog desktop-drives met hoge capaciteit voor RAID-applicaties in bedrijfsomgevingen. Op basis van reacties van klanten begon Western Digital met het verbeteren van bestaande 7.200 RPM EIDE en SATA drives met desktopkwaliteit. We richten ons daarbij op betrouwbaarheid en op de unieke features die nodig zijn in bedrijfsomgevingen", zegt William Johns, Vice-president en General Manager van de Enterprise & Entertainment Group van Western Digital. "Bij het ontwerpen van de WD Caviar RE drives hebben we gebruikgemaakt van de ervaringen van klanten en van de uitgebreide ervaring met de WD Raptor(tm) drives. Dat heeft geleid tot een zeer betrouwbare harddrive met hoge capaciteit, die bij uitstek geschikt is voor RAID-serverapplicaties."