1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Big Disk Extreme en FireWire 800 PCI Card van LaCie zijn als eerste gevalideerd voor gebruik met CinéWave RT en CinéWave RT Pro real-time editing-software van Pinnacle Systems. Ook AJA Video, gerenommeerd leverancier van professionele digitale video-oplossingen, heeft de LaCie-oplossing gevalideerd voor Io, het eerste ongecomprimeerde A/V FireWire capture-apparaat. De gebruikersvriendelijke LaCie Big Disk Extreme is het eerste FireWire-product dat overdrachtssnelheden van 88 MB/s haalt. Bovendien is de oplossing flexibeler dan RAID towers.

Pinnacle Systems heeft twee stripped 500GB LaCie Big Disk Extreme drives met CinéWave RT en CinéWave RT Pro uitgebreid getest. Door een Big Disk aan de ingebouwde FireWire-poort van een Apple Power Mac te koppelen en de andere Big Disk aan een LaCie FireWire 800 PCI Card, kunnen professionele video-editors hoogwaardige, niet-gecomprimeerde videobeelden bewerken. Op die manier kunnen ze de krachtige mogelijkheden voor real-time effecten van de CinéWave-systemen optimaal benutten. Ze kunnen ook nog meer real-time effecten (meer stream, re-mapping en RGBA-composities) en HD-playback realiseren als ze vier schijven stripen (twee per kanaal).

"CinéWave van Pinnacle Systems is de eerste keus voor videoprofessionals", zegt Andrew Baum, Senior Product Manager bij Pinnacle Systems. "In combinatie met de Big Disk Extreme van LaCie biedt deze oplossing ongekende mogelijkheden voor video-editing en storage. De Big Disk Extreme is uitvoerig getest en levert de hoogwaardige prestaties die vereist zijn om de kracht van CinéWave RT en CinéWave RT Pro optimaal te benutten."