1 min

Tags in dit artikel

,

Gigabytes per seconde.. Dat is wat LINX voor zn kiezen krijgt.
Het Londense internetknooppunt LINX is het drukste ter wereld, blijkt uit cijfers die de organisatie heeft vrijgegeven. Momenteel verstouwt LINX per seconde ongeveer 55 gigabit aan data. Dat is ongeveer 6,4 gigabyte per seconde. Of anders gezegt, anderhalve DVD.

Dat maakt de London Internet eXchange de snelste hub van de planeet. De Amsterdam Internet eXchange (AMS-IX), verwerkt ongeveer 25 gigabit per seconde.

Het dataverkeer dat LINX moet verwerken bestaat uit websites, downloads, zakenverkeer en e-mails. Er zijn 150 internetaanbieders die zich verbinden via LINX en ook hele grote websites als die van de BBC. LINX biedt verder connectiviteit binnen Engeland, het vasteland van Europa, de Verenigde Staten, Azië en Afrika. Opzich verklaart dat de hoge cijfers. LINX is een non-profit organisatie die 10 jaar geleden word op gericht door vijg Engelse internetaanbieders.

Breedband vliegt omhoog nu er 5 miljoen aansluitingen zijn. Daarmee loopt Engeland nog steeds achter bij Nederland, dat, procentueel gezien, vier keer meer aansluitingen heeft.

Er werd op gemerkt door LINX dat in bepaalde zogenaamde ‘colocation’ plaatsen (waar internetaanbieders onderdelen van hun netwerk onderbrengen) het dataverkeer hoger kan zijn dan hun 55gigabit per seconde.
De verkeersstroom waarmee LINX een nieuw record behaalde is echter de grootste die door één organisatie wordt beheerd.