1 min

Tags in dit artikel

, ,

Bluetooth Special Interst Group is een organisatie die waakt over de implementatie en promotie van de Bluetooth-standaard. Deze organisatie heeft de nieuwe specificatie goedgekeurd. Het gaat hier om de desbetreffende versie 2.0 die leidt tot veel snellere overdrachtsnelheden.

De goedgekeurde standaard Bluetooth Core Specification Version 2.0 + Enhanced Data Rate profiteert van snelheden tussen 1 en 3 Mbps en heeft een lager stroomverbruik.

Dit zijn niet de enige voordelen, zo zijn er meerdere verbindingen tegelijk mogelijk door de grotere bandbreedte, is hij compatibel met voorgaande Bluetooth-versies en hij bevat minder fouten door een verbeterde foutdetectie.

Broadcom, een producent van Bluetooth-netwerkapparatuur, heeft een chip ontwikkeld die voldoet aan de nieuwe standaard. Vele andere fabrikanten laten weten de EDR-specificatie te zullen omarmen.

Nog een opmerkelijk weetje is dat Bluetooth 2.0 voor het eerst gebruik maakt van draadloze cd-audiokwaliteit, wat een impuls kan geven aan de ontwikkeling van audiospelers en draadloze hoofdtelefoons voor onderweg.