De ontwikkelaars achter Bluetooth hebben aangegeven dat de de nieuwe details over versie 3.0 van de techniek op 21 april uitkomen. Versie 3.0 moet, als het aan de ontwikkelaars ligt, zeker achttien keer zo snel worden.

Op 21 april lanceren de Bluetooth-ontwikkelaars de officiele specificaties. De nieuwe Bluetooth-versie moet achttien keer zo snel zijn dan de huidige Bluetooth-versie, die momenteel vooral in bijvoorbeeld mobiele telefoons wordt gebruikt. Bluetooth is een draadloze communicatietechniek, die voornamelijk in mobiele telefoons wordt gebruikt. De techniek is voornamelijk inzetbaar op korte afstanden.

Met de nieuwe draadloze-techniek willen de ontwikkelaars ongeveer 480 mbps halen, wat sneller is dan het huidige WiFi-standaard, het N-standaard, dat maximaal 300 mbps haalt. De snelheid is echter ook afhankelijk van meerdere factoren, zo speelt de afstand tussen beide apparaten een grote rol. De nieuwe Bluetooth zendt uit op een 2,4 GHz-band en een 8 GHz-band. Versie 3.0 maakt eveneens gebruik van ultra wide band (UWB)-technologie.

Het is nog niet duidelijk voor welke apparaten de nieuwe Bluetooth-versie voornamelijk geschikt is. Dit zal de toekomst moeten uitwijzen, de vooraf bekendgemaakte specificaties zien er echter positief uit.