1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Bronnen rond AMD zeggen dat de chipfabrikant plannen heeft voor een dual-core tegenhanger van Intel’s ‘Smithfield’ processor. De codenaam voor deze nieuwe processor is ‘Toledo’, en de release zou in het derde kwartaal van dit jaar moeten zijn. Hiermee gaat AMD direct de strijd aan met Intel, zowel op de single- als dual-core processormarkt. Dit blijkt ook maar weer uit het gerucht dat AMD in 2006 een dual-core CPU met codenaam ‘Windsor’ uit zal brengen, als directe concurrent van Intel’s ‘Presler’.

Volgens dezelfde bronnen die dit nieuws bekend maakten, zullen ook grote fabrikanten als Hewlett-Packard (HP), Acer, Fujitsu Siemens, Sony en Gateway de ‘Toledo’ CPU in hun systemen gaan gebruiken. Dit neemt echter niet weg dat Intel op de, momenteel zeer snel groeiende, notebook markt nog steeds heer en meester is.

Intel heeft voor haar mobiele CPU range ook grootse plannen, door in het eerste kwartaal van 2006 maar liefst 6 nieuwe mobiele CPU’s uit te brengen. Het gaat hier om de dual-core ‘Yonah’ processoren.

Hier een overzicht van de aankomende processoren van Intel en AMD (met dank aan DigiTimes):